לאחרונה, הבריאות של אבא שלי מאתגרת אותו; בתי חולים, בדיקות, רופאים, ניתוחים… ואני, רק עומדת מהצד – מתעניינת, מבקרת ולצערי, לא הרבה מעבר.
ההתמודדות האמיתית היא שלו עם עצמו ועם מערכת הבריאות; לקבל יחס וטיפול בזמן סביר במיון, לא להתאשפז סתם, לדרוש את הבדיקות שמגיעות לך או לבקש הפנייה דחופה אליהם מחוץ לבית החולים. להבין לאילו מרפאות אפשר לפנות, להצליח להקדים את התורים שנקבעו לעוד חצי שנה, לבחור את הרופא הפרטי, להתמודד עם כל מגוון הדעות של כל ‘יודעי הדבר’ ואלו ששמעו מחברים.
לריב עם הביטוח ששילמת עליו כל החיים, למצוא את התרופות שצריך, למרות שבדיוק הם נגמרו בקופה ולמלא אחרי כל ההוראות של הרופא – למרות שהכאב לא עובר.
הבריאות של אבא שלי, לא תלויה רק בפיזיולוגיה של הגוף, בחוזק של הנפש. הבריאות שלו תלויה גם ביכולת שלו ‘לשחות’ ולחצות את ‘ים הבירוקרטיה’ של מערכת הבריאות ולהבין את התהליכים, התרופות והבדיקות שרק הולכות ומסתבכות עם התקדמות הטכנולוגיה. ביכולת שלו לקבל על עצמו אחריות, לקבל החלטות מושכלות וליישמן ברמה האישית, המשפחתית ואפילו החברתית כאחד.
הבריאות של אבא שלי ושל כולנו, תלויה במה שמכונה כיום – ‘אוריינות בריאות’.
‘אוריינות’ פירושה — ידיעת קרוא וכתוב.
אוריינות בריאות כוללת את המיומנויות הקוגניטיביות, הדיגיטליות, הרגשיות והחברתיות, הקובעות את המוטיבציה והיכולת של פרטים להשיג גישה למידע, להבין אותו ולהשתמש בו, בדרכים המקדמות בריאות תקינה ושומרות עליה.
את הניוזלטר הזה, אנחנו בוחרים להקדיש למיומנויות הכל כך חשובות המרכיבות את הבריאות שלנו והן בבסיס ‘אוריינות הבריאות’ שלנו. וכמובן מזמינים אתכם לדאוג לבריאות שלכם בעזרת התוכניות הייחודיות שיש לנו (והפעם גם הזמנה למסע חדש ללאוס).
כי פעם הספיק ללכת לרופא ולהקשיב לעצותיו. היום זה כבר לא מספיק…
אוריינות בריאות (Health Literacy) מתייחסת ליכולת של אדם להשיג, להבין ולהשתמש במידע ובשירותים הקשורים לבריאות על מנת לקבל החלטות מושכלות בנוגע לבריאות האישית שלו ושל משפחתו. זה כולל הבנה של מושגים בסיסיים בתחום הרפואה והבריאות, יכולת לקרוא ולהבין מידע רפואי (כמו עלונים רפואיים או הוראות תרופות), וכן יכולת להתמודד עם מערכות הבריאות ולנווט בין שירותי הבריאות השונים.
בין התחומים שנכללים באוריינות בריאות:
אוריינות בריאות היא מרכיב מרכזי בבריאות הפרט והציבור.
מושג אוריינות בריאות הוטבע לראשונה בשנות ה-70 של המאה ה-20. אחד החוקרים הבולטים שתרם לפיתוח המושג הוא סקוט סימונדס (Scott Simonds), שטען שיש לשפר את היכולת של אנשים להבין וליישם מידע רפואי כחלק מחינוך לבריאות. ארגון הבריאות העולמי (WHO) וה-CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה”ב) אשר פיתחו את המושג, החלו לכלול אותו בכל התוכניות לקידום בריאות מתוך הכרה בקשר הישיר בין יכולתם של אנשים להבין מידע רפואי לבין הבריאות הכללית שלהם ושל החברה.
DeWalt, 2004 , B a ker 1999
Pelikan et al, (2019)
אוריינות בריאות היא מושג המתאר את היכולת של הפרט למצוא, להבין, ולהשתמש במידע בריאותי לשם קבלת החלטות מושכלות בנוגע לבריאותו האישית.
בעידן שבו המידע הבריאותי נגיש בכל רגע ובכל מקום, יש המון מידע ולעיתים קרובות, חלקו סותר את חלקו האחר. ואנו יותר חשדניים לגבי ה’אמת בפרסומים’ או האינטרסים של המפרסם או אפילו הקופה והרופא. האוריינות הבריאותית הפכה להיות מרכיב קריטי בשמירה על בריאות האוכלוסייה.
בישראל של 2024, מערכת הבריאות מתמודדת עם אתגרים ייחודיים; מחד, מלחמה שנמשכת עוד מעט שנה ומכניסה הרבה ‘רעש’ ואתגר למערכת. ומאידך גידול בצורכי האוכלוסייה הפצועה בגוף ובנפש.
גידול צפוי באוכלוסייה המבוגרת הצורכת שירותי בריאות, ובמקביל שימוש הולך ומתעצם בטכנולוגיה מתקדמת המקשה על מי שאינו בקיא בטכנולוגיה להתנהל ולנהל את בריאותו. וייתרה על כל אלו, הפערים החברתיים והכלכליים ההולכים ומתרחבים ובכך גם מגדילים את הקושי במתן טיפול שוויוני לכל שכבות האוכלוסייה.
שירותי הבריאות הציבוריים מתקשים לעמוד בעומסים, דבר המשפיע על זמינות הטיפול ועל שביעות הרצון של המטופלים.
בסיטואציה המורכבת הזאת, המיומנויות של האזרח באוריינות בריאותית מהוות גורם קריטי לשיפור מצבה של מערכת הבריאות ולהפחתת העומסים עליה. אזרח שמבין טוב יותר את מצבו הבריאותי, ומסוגל לפעול בצורה עצמאית ואחראית, יוכל להתמודד בצורה טובה יותר עם מחלות ולמנוע את הצורך בהתערבות רפואית דחופה. בנוסף, אוריינות בריאותית גבוהה תורמת לשיפור התקשורת בין המטופלים לצוות הרפואי, מה שמוביל לטיפול יעיל וממוקד יותר.
לדוגמה, הבנת המידע הנוגע לתזונה נכונה, פעילות גופנית מתאימה, והשלכות של עישון או צריכת אלכוהול, יכולה לסייע למניעת מחלות כרוניות ולשפר את איכות החיים של האזרחים. יתרה מכך, באוכלוסיות שבהן יש פערי ידע בריאותי, כמו בקרב קהילות מוחלשות, קיים צורך דחוף בפעולות לשיפור האוריינות הבריאותית במטרה להבטיח שוויון בריאותי.
אחריות המערכת היא לחנך לבריאות, להנגיש מידע, לקיים תוכניות המקדמות בריאות בקהילה ולהשקיע ברפואה מונעת. אין ספק כי פעולות משולבות מצד הממשלה, מערכת החינוך וגופי הבריאות השונים יובילו לתוצאות הרצויות.
אוריינות בריאות מנקודת המבט של האדם המבוגר בישראל
אוריינות בריאות מנקודת המבט של הפרט היא היכולת האישית להבין, להעריך ולהשתמש במידע בריאותי כדי לקבל החלטות מושכלות הנוגעות לבריאותך האישית והמשפחתית. בעידן המידע הנגיש והמתקדם, כל אדם יכול לפעול למען שיפור בריאותו על ידי פיתוח אוריינות בריאותית
מה ניתן לעשות לטובת פיתוח אוריינות בריאותית?
לסיכום, האוריינות הבריאותית האישית היא כלי קריטי לשיפור הבריאות ואיכות החיים.
בדרך לשימור איכות החיים והבריאות, מהם האתגרים האישיים שלך?
מה יטיב עם הבריאות שלך?
המונח השגור כיום לתיאור “בריאות” הינו מושג ה- וולנס המתאר איזון בריא בין גוף-נפש ורוח, וכתוצאה מכך נוצרת תחושת הוויה של חופש, אושר, פתיחות ורווחה פנימית.
מבחינה בריאותית מדובר בשינוי המיקוד המחשבתי המתרחק מדפוסי מחלה ומקדם מצב של ראיה כוללת של האדם כמכלול שלם, הוליסטי, הנמצא בתהליך התפתחות וצמיחה מתמדת.
תפיסת עולמי האישית מוצאת התאמה והזדהות עם הנאמר לעיל, ובהמשך להיבט הכולל אצמצם את הנאמר כאן לשיתוף בסיפורי האישי.
אני, שבחיי נהניתי מחיוניות וחופש פעולה עתיר אנרגיות ועניין ב:מוזיקה, נגינה, נסיעות, טיולים, מחנות-טבע, ריקודי-חברה, לימודים/סדנאות, השתלמויות, ופעילויות מגוונות נוספות – חוויתי את הרווחה הזו כמובנת מאליה – האמנתי/קיבלתי בליבי :”כזו אני!” כלל לא הקדשתי תשומת-לב מיוחדת לכך, עד אשר נפגעתי פגיעה “רב-מערכתית” קשה בתאונת-דרכים.
נדרשתי לניתוחים ביחידה לטיפול נמרץ ולשיקום עמוק.
בשלב הראשוני , השינוי היה דרסטי, ועדיין החלק המנטלי שבי סירב להכיר ב ”מגבלותיי הפיזיות וקבלתן כהווייתן”. הסתערתי על החיים במשנה חיוניות אנרגטית. כיניתי זאת: “עכשיו אני עובדת בגוף שלי”….
בעזרת אנשי מקצוע מגוונים, תרגולים מפרכים, הצלחתי- ממש לא רע – לחזור לעצמי וליכולותיי הפיזיים. בהסתכלות והתייחסות מאוחרת, בוגרת – שם החל להתרקם פרק “חדש ואחר בנרטיב חיי”. ניפתח לפניי “מרחב/זמן – אישי” שעד כה לא התייחסתי אליו כ “שווה-מימוש”. התחלתי להתעניין בעצמי/פנימיותי באופן שעד כה לא באמת נתתי עליו דעתי, “התפניתי לעצמי” !
הגוף שעבר טלטלה עוצמתית, נסדק תרתי-משמע והחלו לזלוג ממנו חלקיקיי- מראות, הבעות פנים, אמירות, ניגוני-מילים, תמונות-אירועי עבר – עולם מלא ניצוצות ביוגרפיים שהיו מכונסים ב”כספת הפנימית – האישית והשמורה היטב היטב!” (בתוכי). ה”פאזל שהתפזר” להמוני-חלקיקים איפשר לריבוא-המראות להופיע בפניי! אמונות, רגשות, קטעי אירועים שהיו חבויים לאורך שנים – יצאו לאוויר להתאווררות עוצמתית! “נולדו לנוכחות חיה”! “הצגת -חיי במלוא הופעתה/מובנה”!
עברו מעל ל-10 שנים מאז. הנרטיב הנרקם לו מאז אותו אירוע, בקצבו התהליכי-איטי, המאפשר “תהליכי -עיכול”, הבנות/תובנות, ממשיך לפתוח בפניי מרחבי-זמן מלאי רבדים מרתקים. גירוי סקרני ללמידה אין-סופית, תחומי קריאה, שיח, והעמקה מרתקים.
בשנה האחרונה, מאז חזרתנו מהמסע המרתק, המלהיב, החוויתי בכל מובן – בנפאל המופלאה, ממנו שבתי עם פגיעה אקוטית בברכי, לא הייתה לי ברירה – כי אם לעבור ניתוח.
בנוסף, עם שובנו, נבצר ממני להגיע לביתי, השוכן בגליל העליון, סמוך מאוד לגבול. המלחמה “פלטה” אותי מהמוכר/שייך על כל המשתמע- מביתי – שלי/המקום אליו הרגשתי שייכת, המוכר – המקום הבטוח שלי…
בנקודה זו החל “מסע בהמשכים” של מציאויות משתנות- שינויים קיצוניים/מהותיים בהרגלי-חיי, בסביבת-חיי, התנסויות בעיבוד המעברים, הסתגלויות מגוונות – כאשר בד בבד, בצמידות הכי דביקה – עסוקה רובי ככולי בשיקום הברך – חווה כאב עוצמתי, מלווה רגשות עוצמתיים לא פחות, מנסה להתנהל קדימה ו – כורעת/נופלת שוב ושוב בעקבות העומס הרגשי-פיזי-מנטלי. המגבלה התנועתית שאינה “חסה” או מרפה, בנוכחות חותכת, “משתקת/ בודקת” אותי, את משאביי המנטליים/נפשיים הפנימיים ו”צועקת לי באוזן” – עכשיו עצרי !!!
אז אני עוצרת. כי אין ברירה. “נזכרת” בגילי הכרונולוגי…ולאט לאט נשאבת אל התחתית…
“כך נראית/מרגישה אישה זקנה… תסתכלי למציאות בעיניים!!! קחי אוויר…. מעכשיו – זו המציאות !!!”
חותכות את ישותי – המילים האכזריות…קושי גדול, שום דבר אינו מנחם… חוסר האונים מתגנב לו פנימה, מתמקם בבוטות כאומר:
“אינני זז! אל תנסי אותי אפילו!!!”
אלא שהפעם – באופן מפתיע, מתרחש מפנה-פרדוקסלי, של איזה “כוח-עלום” המוביל אותי מתוך אנרגיה חדשה : – אני פוגשת “מישהי אוהבת”, הפורשת זרועותיה לקראתי, מישהי להתרפק עליה: אקרא לה “חמלתי-התבונתית” !
היא רכה, נינוחה, אינה מתרגשת או נדרכת, היא כולה רק חומלת ומקבלת. כמו הגעתי אל “חוף – מבטחים”, בו אפשר לנוח, להירגע, לנשום בחופשיות, למשך כל הזמן שיידרש….אהההה….הההה…. הההה
בפשטות הזמינה הזו, מתקיימת האפשרות לנוח באמת, להירגע, לקרוא, לכתוב, לשוחח עם קרוב/ה, לקבל את כל ההזנה הרגשית הדרושה כדי לאסוף ולגייס האנרגיה הטובה הדרושה להתמודדות – והנה – היא ישנה! היא קיימת!!! חוזרת לחיים בנמרצות וחיוניות !!!
ראוי לזכור: “גם כשמזדקנים” אף-פעם לא מאוחר לעצור, לשאול: “למה אני זקוקה עכשיו”, (לשתות משהו…) להיות סבלניים, לתת הזמן – להביא חמלה-עצמית – ואז – לגלות!
1. לבקש עזרה כשמרגישים צורך בכך.
2. להשתמש בניסיון הזמין, במשאבי התבונה, ביכולת להישען-אישית ולהיזון ממשאביי.
3. לקחת – את כל הזמן הנדרש “בלי קמצנות”….
התנועה בחוץ נעצרה ממגבלותיי הפיזיות – הברך הפגועה/המנותחת. עצירה כפויה זו הזמינה אותי “להיכנס פנימה”, לכוון תנועה פנימית, אשר אפשרה בתהליך ארוך, כואב שאינו מתפשר – ליצור הבשלה, הבנה, קבלה, ולבסוף – פתח להתחדשות!
הכיוון השתנה – התנועה לא נעצרה!
הבנתי שכל שינוי הגורם ויוצר בי קושי בכל היבט – “מבקש” ממני לשהות במקום. להיות, לגעת, להרגיש ולקבל במלואי את אדוותיו המגוונות.
ככל שאהיה, אוכל להיות עבורי תומכת מבינה ומאפשרת להבשיל ולהצמיח מתוכי התמודדות מחזקת ומחסנת, ובעקבותיה- התפתחות אל-עד ההתנסות הבאה….
חוויית הצמיחה, ההתפתחות, על רקע התמודדויות – ניסיון החיים העשיר של “גיל התבונה”, תוך שיתוף כל רבדי המשאבים ו”חיבוק הפחד” על כל גווניו, הם/הן בעלות המשמעות של התרגשות ושמחה אינסופית, של החזרת הביטחון הפנימי “הביתה” עם זמינות לשימושנו – הם קבלת עצמנו מחודשים ומתחדשים! “הרווחנו” זאת ביושר!!!
רותי תנחלסון/ ספטמבר 24
הזדמנות של פעם בחיים!!!
מסע ‘מתנות התבונה בהימליה’ נוצר מתוך אמונה מלאה בעוצמה שיש בחוויית ‘הרחבת גבולות עצמי’ בתוך התפאורה של הטבע והתרבות שאינה מוכרת לנו. הבחירה במקום כה רחוק, מאתגר ושונה מהיומיום שלנו בכל המובנים, היתה מתוך כוונה שמשתתפי המסע ירחיבו את גבולות עצמם, תוך כדי הנאה, שלווה, ביטחון ובטיחות. אנחנו מזמינים אותך להצטרף אלינו למסע, לעבר המשך התחדשות ומשמעות עד 120.
המסע שלך רק מתחיל…
העניקו לעצמכם שלושה ימים של מסע פנימה המבקש מאתנו לעצור ולהסתכל על חיינו בפרספקטיבה של הגיל כשמסביבנו מדבר עוצמתי ומרפא, ומאהל קסום ומפנק במיוחד.
שלשה ימים בפתחת ניצנה הקסומה. על רקע נופים עוצרי נשימה נעמיק את הידע שלנו על מוחו ונפשו של האדם ונחווה פעילויות מפתיעות ומצחיקות עד דמעות. מתנת הגיל במדבר היא חוויה משמעותית המבקשת מאיתנו, דווקא עכשיו, להמשיך ולהרחיב את מרחב התנועה של הגוף, לחזק את הכישורים החברתיים, להאמין בעצמנו ולדעת בבהירות אילו איכויות יש בנו ואילו מתנות אנחנו מעניקים לעצמנו ולעולם בשלב זה של חיינו.
אנו חיים בחברה שסוגדת לעלומים נצחיים, להתעלמות ממגבלות הגיל. אנחנו מרחיקים מעלינו את החולים ואת הזקנים. מתחמקים מהצורך להיערך לקראת העובדה הוודאית היחידה בחיים, שהיא המוות. פחד המוות, מהווה פחד שכולנו פוגשים, אך מנסים ככל האפשר לשמור מרחק ממנו.
בסדנה של 3 ימים במצוקי דרגות שמעל ים המלח, נעבוד עם הפרדוכסים של החיים, רגעי הכאב והצער, לצד הצחוק וההומור, שיפתחו בפנינו הזדמנויות, ויעניקו לנו מתנות.
עוד מסע מופלא, ייחודי ומרגש.
והפעם נצא ללאוס, נבקר בשבטים עתיקים החיים על גדות הנהר ובהרים. נלמד תוך כדי הליכה בין שבילי ג’ונגל נחבאים, רחצה במפלים קסומים והשתתפות בטקסים רוחניים.
מהות המסע
איכות חיים ובריאות נפשית ופיזית בתקופות חיים מאוחרות, מבקשות מאתנו המשך התפתחות והרחבת גבולות עצמי ללא הרף. הפעם התנאי הוא התפתחות מתוך הורדת הקצב, הרפיה מאורחות חיים שאינם מותאמים, ושחרור פנימי עמוק ממחויבויות ולחצים המכבידים על הגוף והנפש.
החיבור לקבוצה איכותית ותומכת, ליווי אנשי המקצוע, קסם הטבע של לאוס והמפגש האינטימי עם בני תרבויות השונות מאתנו, יהוו הזדמנות להתבוננות על עצמנו ועל אורחות חיינו ויאפשרו למידה ובחירות מחודשות שיטיבו עמנו.
לפרטים נוספים והרשמת מתעניינים
הזדמנות ייחודית לחוויה בלתי נשכחת עם נכדים בוגרים במסע “קשר סבתא” בנפאל.
שילוב מושלם בין שהייה בטבע עוצמתי, חוויה תרבותית ומפגש חברתי איכותי ומונחה, שילוב שמבטיח חוויה שהיא מתנת חיים, הזדמנות להכרות והעמקת הקשר בין הסבים לנכדים.
זהו מסע פורץ גבולות, המעניק כלים לתקשורת בין דורית, התנסויות ייחודיות ויחד משמעותי שייצור ברית רגשית בין הסבים והנכדים.
נבקר בפוקרה וקטמנדו, נצא למסלולי הליכה קלים בהרים ובג’ונגל, נערוך טיול גיפים בספארי, ראפטינג בנהר הטריסולי וכהרגלנו נקיים מפגשים מלאי למידה משחק וצחוק.
אל תחמיצו את ההזדמנות לחוות את הקשר המיוחד בין הסבים והנכדים במסע שיעזור לכל הגילאים לצמוח, להתפתח ולהתחדש!
לפרטים נוספים והרשמת מתעניינים
נחוש זרימה ,התמסרות, והתמזגות- עם עצמנו ועם הטבע.
בואנה/בואו -הצטרפו לסדנה בטבע של נחל השופט, בה נסתקרן, נחקור ונלמד תוך תהליך אישי ומשותף, נחווה את חמשת החושים – נפגוש את כוחות הריפוי של הטבע , נתבונן, נחוש וננשום – נחווה חוויה פיזית–רגשית, הוויה המקפלת בתוכה גם תקווה להקלה לנפש, בתקופה עכשווית מורכבת.
רצוי להביא: ביגוד/נעלים/סנדלים/כיסא מתקפל, כרית, וכל אביזר מתאים עבורכם.ן לשהות בטבע עם מים. הביאו איתכם.ן את ארוחת הצהריים שנאכל במשותף ביחד הכללי.
מחיר: 250 ₪
בהנחיית: אורה המר ורותי תנחלסון,
בעלות ניסיון רב בהובלת תהליכים בטבע.
ביער בן שמן
כל דבר בטבע נמצא בשינוי מתמיד. גם אנחנו. לצד התבלות החומר, יש גם התחדשות ושיפור.
אנו מזמינות אתכן/ם לחוויה שונה ומיוחדת שבה נחבור לטבע סביבינו ונקבל השראה לאפשרות שלנו להמשיך להתפתח ולהיות במיטבינו בתקופת התבונה.
מחיר: 250 ₪
מנחות: אירית זנדמן ואסתר מאיר – קעטבי
(ליד פרדסיה/קדימה-צורן )
נבקש לטוות לעצמנו חוטים וחיבורים במפגש של קירבה וקשר.
במהלך המפגש נכיר את ‘העץ שלי’, נמצא לעצמנו מרחב נשימה ונחת.
נתרגל תנועה וצ’י קונג.
הכרות עם עצב הואגוס והשפעתו על מציאת מנוח ורוגע לעצמי.
מפגש ביני לביני, ובין הסובבים אותי, להרחבת ערוצי תקשורת בינינו לטבע
שנוכח בסביבנו.
מחיר: 250 ₪
מנחה: דפנה שדה טסה
כהמשך לקורס ולמי שיבחר, בחודש דצמבר נצא למסע על החיים ועל המוות
בים המלח 22-24/12
דווקא כיום, בתקופה בה חוסר הוודאות, הפחדים והמפגש עם אובדנים ממשיים הוא כאן ועכשיו, הם פותחים הזדמנות לשיח מקרב לבבות, נוגע, חש ומתבונן, בפרידות ואובדנים ובעניינים הלא גמורים.
נפגוש את עצמנו בשיח מגוון במנעד על החיים ועל המוות שנוכח בימים אלה עבור כל אחד ואחת מאיתנו. המציאות מפגישה אותנו עם רגעי קצה, שעבור מרביתנו, לא חווינו בעוצמות כאלה ובתחושת איום כה מוחשית לנו וליקירינו.
במפגשים נבקש לדבר בפתיחות על כמה מהמקומות שיותר קשה לנו איתם.
כי כשמדברים על המוות, אנו מדברים על החיים.
ניתן לדבר עם דפנה, במקרה של התלבטות ביחס להשתתפות 052-8886958
מסגרת הקורס: 4 מפגשים בימי שני 19:00-20:30 25/11 , 18/11, 11/11, 4/11
מחיר: 280ש”ח
מנחה: דפנה שדה טסה – עובדת סוציאלית, MSW פסיכותרפיסטית, מנחת קבוצות, מומחית בריאות, פסיכואונקולוגית, ריכזה את תוכנית ‘להיפרד בשלום’, בת.ל.ם, מנחת קבוצות במרכז התמיכה ‘חזקים ביחד’, מנחה מפגשי ‘על החיים ועל המוות’.
מטרת הסדנא: להכיר ולהתנסות באופן חווייתי בדרכים שמאפשרות לנו לגלות ולמנף הזדמנויות מיטיבות במעגלי החיים שלנו.
מסגרת הקורס: 4 מפגשים בימי שלישי 18:30-20:00 26/11, 19/11, 12/11, 5/11
מחיר: 280ש”ח
מנחה: משה עקרוני – מנחה במכון לתבונה, מנחה סדנאות בתחומי הפסיכולוגיה החיובית ומדעי האושר, מנחה קבוצות תמיכה רגשית לבני משפחה מטפלים, יועץ גרונטולוגי.
נכיר ונתנסה באופן חווייתי במרכיבים המאפשרים לנו לתמוך בצורה טובה בהורים המזדקנים ובו זמנית לדאוג לבריאותנו הפיסיולוגית, הקוגנטיבית, הנפשית והרוחנית. נזהה את המשאבים הפנימיים והחיצוניים שיש לנו לצורך התמודדות טובה יותר של ההורים ושלנו. נגלה מיגוון רווחים משמעותיים שאנחנו מקבלים כבני משפחה מטפלים מעבר לאתגרים בהם אנחנו עומדים.
מסגרת הקורס: 4 מפגשים בימי שלישי 18:30-20:00 24/12, 17/12, 10/12, 3/12
מחיר: 280ש”ח
מנחה: משה עקרוני – מנחה במכון לתבונה, מנחה סדנאות בתחומי הפסיכולוגיה החיובית ומדעי האושר, מנחה קבוצות תמיכה רגשית לבני משפחה מטפלים, יועץ גרונטולוגי.
שלכם, צוות מכון לתבונה
שימו לב:
במידה ואינכם רואים מייל מאיתנו, נא בצעו חיפוש “מכון לתבונה” (לפעמים המייל נזרק לתיקיות אחרות).
שימו לב:
במידה ואינכם רואים מייל מאיתנו, נא בצעו חיפוש “מכון לתבונה” (לפעמים המייל נזרק לתיקיות אחרות).
שימו לב:
במידה ואינכם רואים מייל מאיתנו, נא בצעו חיפוש “מכון לתבונה” (לפעמים המייל נזרק לתיקיות אחרות).